‘Akşama ne pişirsem’ derdine kıymalı patates yetişiyor! Rende şart, suyunu çekince tamam

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiKıymalı patates tarifi akşam yemeğine hazırlık yapanlar tarafından merakla araştırılıyor. Bu pratik ve leziz yemek, ‘patates oturtması’ diye de anılıyor. Hem doyurucu hem de lezzetli olan kıymalı patates tarifini haberimizdeki gibi yaparsanız, favoriniz olabilir. İşte nefis tarifin detayları!

Akşam yemeğine ne pişireceğinizi düşünüyorsanız, kıymalı patates yemeği tam da size göre olabilir. Peki, kıymalı patates nasıl yapılır? Kıyma ve soğanla bir araya gelen patatesler tencerede buluşup, akşama ziyafetin adımları tamamlanıyor. Bu yemek hemen hemen her menüye uyumlu olduğundan tercih ediliyor. İster pilavla ister makarnayla servis edilebilen kıymalı patatesin tarifi haberimizde!

500 gram kıyma, 4 ila 5 adet patates, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı), 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet domates (rendelenmiş), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı), yarım çay bardağı su (gerekiyorsa) bu leziz yemeği yapmak için gereken malzemelerdir.

Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayarak başlayın. Patatesleri soyup yuvarlak şekilde dilimledikten sonra, bir tencereye sıvı yağı alıp, doğradığınız soğanları ve sarımsakları oraya alın. Orta ateşte soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam etmelisiniz.

Daha sonra kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurma işlemine devam edin. Eğer biber kullanıyorsanız, doğradığınız biberi de tencereye ekleyip bu şekilde karıştırmalısınız. Ardından domates salçasını tencereye alın ve karıştırarak 1 ila 2 dakika daha kavurun.

Rendelenmiş domatesi de tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar birkaç dakika pişirmelisiniz. Dilimlediğiniz patatesleri de tencereye aldıktan sonra, üzerine tuz, karabiber ve pul biber eklemelisiniz. Diğer malzemeleri ezmeden karıştırın.

Yarım çay bardağı suyu tencereye ekleyerek devam edin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 ila 25 dakika pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Patatesler ve kıyma iyice piştikten sonra, yemeğiniz servise hazır olacak. Pilav ya da yoğurtla servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”