Tezgahların şampiyonu oldu! Kilosu 200 TL! Kendisi küçük, faydaları büyük: Kalp ve damar sağlığını destekliyor, hafızayı güçlendiriyor

Haberin DevamıHaberin Devamı

Küçük boyutuna rağmen besin değeri yüksek bir balık olan sardalya, 1 Eylül 2025 Pazartesi günü av yasağının kalkmasıyla tezgahlarda yerini aldı. Bilecik’te kilosu 200 TL’den satışa sunulan sardalya, şu an için en çok talep gören balıklardan.

Omega-3 sayesinde hafızayı güçlendirir, odaklanmayı artırır. Alzheimer gibi nörolojik hastalıklara karşı koruyucu etkisi olabilmektedir.

Omega-3 ve A vitamini, göz retina sağlığını korur, yaşa bağlı görme kaybını önlemeye yardımcı olur.

Çinko, selenyum ve B12 vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler.

Kalsiyum, fosfor ve D vitamini içerir. Osteoporoz riskini azaltmaya yardımcı olur.

Kolesterolü ve trigliseridi dengeleyerek kalp krizi ve felç riskini azaltabilir.

Malzemeler: 500 gr taze sardalya, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, Yarım limonun suyu. Yapılışı: Sardalyaları iyice temizleyin. Kağıt havluyla kurulayın. Geniş bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve limon suyunu karıştırın. Sardalyaları bu sosun içinde harmanlayıp 10-15 dakika dinlendirin. Izgara tavasını ya da mangalı iyice ısıtın. Sardalyaları arkalı önlü 3-4 dakika pişirin. Yanında roka, soğan ve limon dilimleriyle servis edin. İpucu: Eğer ızgara imkânınız yoksa, fırında sardalya da çok lezzetli olur. Yağlı kağıda dizip aynı sosla 200°C’de 20 dakika pişirebilirsiniz. Yanına közlenmiş biber veya patates çok yakışır.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”